Pihlajan Pirtti -oma koti kullan kallis!

Perhe Pihlajan taloprojekti. Tule seuraamaan talonrakennusprojektin eri vaiheita, päätöksiä, vinkkejä, ja elämää projektin ympärillä! Talomallina on Design Talon Hailuoto 143.

torstai 20. helmikuuta 2014

Asta-messut koettu, luonnoskuvat postitettu vihdoinkin takaisin Designille...

Asta-messuilta jäi päällimmäiseksi mieleen keskustelu talon sokkelin (Perustava Oy) tekevän yrityksen kanssa.  Halusimme tietää paljonko mahdollisesti tukimuurin ja autotallin sokkelin teko kustantaisi. Lisäksi kyselimme tarjouksia alan yrityksiltä kattoturvatuotteiden ja rännien hintoihin autotallia varten. Muutamasta maalämpöyrityksestäkin kyselimme myös tarjouspyyntöä.  Suurin osa näytteilleasettajista oli meille kuitenkin turhia ja hallit tuli kierreltyä aika nopeasti läpi. Herra M. ehti kuitenkin maistella kahta eri makuista jäätelöä Tampereen jäätelötehtaan pisteeltä, eihän tuollaista voi jättää millään väliin. ;)
Saimme tosiaan vihdoinkin luonnoskuvat takaisin vastaavalta, ja ne on nyt eilen vihdoinkin postitettu takaisin  "päämajaan".  Ratkaisu tukimuurin, päätysisäänkäynnin ja luiskan kannalta on hieman omituinen, mutta ehkä siihen tottuu ja paperilla sitä ei voi kuvitella vielä niin hyvin.  Tässä suunnitelmassa pitää kiertää autotallin edestä luiskan kautta etuovelle. Onko tässä päätyratkaisussa mitään järkeä enää?! No sellainen siitä nyt on tulossa. Toki tukimuurista voi saada tosi näyttävän elementin, varsinkin jos se on tehty kivistä. Rouva M. pystyy jo kuvittelemaan jonkun vihreän köynnöskasvin kasvamaan muurilla. ;) 

KVV-vastaavan hankimme myös talon ulkopuolisiin tarkastuksiin (eli salaojat yms.)

Nyt pitäisi kerätä  tietoa mitä kaikkea tarvitaankaan rakennuslupaa varten. Erilaisia liitteitä on aika paljon, se on jo tiedossa.  Tänään Rouva M. soitteli kunnan rakennusneuvontaan ja kyseli uusien rajanaapureiden yhteistiedot lausunnon hankkimista varten. Onneksi Lempäälän kunnan nettisivuilta löytyy Lomake-sivulta muutama pikkuinen täytettävä lappunen. Huh! Ihan tuon katselemisestakin alkaa jo stressi kasvaa.

Tulevan viikonlopun aikana olisi tarkoitus muuttaa uuteen vuokrakämppään. Kiirettä siis pitää :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti