Pihlajan Pirtti -oma koti kullan kallis!

Perhe Pihlajan taloprojekti. Tule seuraamaan talonrakennusprojektin eri vaiheita, päätöksiä, vinkkejä, ja elämää projektin ympärillä! Talomallina on Design Talon Hailuoto 143.

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Muuttohässäkkää, naapurilausuntoja ja valmiit lupakuvat!!!

On taas viimeiset pari viikkoa ollut yhtä hullunmyllyä! Asumme nyt toista viikkoa uudessa asunnossa, osa tavaroista on levällään vielä Pikku M:n huoneessa ja osa kadoksissa kun niitä tarvitsisi. Vanha asunto on melkein luovutuskunnossa, pientä pyyhkimistä vaille valmis. Kaupat asunnosta oli eilen, ja olemme nyt siis osakkeettomia. Vanhaan asuntoon jäi paljon hyviä muistoja, mutta tulevaan myös paljon odotuksia!

Lupakuvat tipahtivat postilaatikkoon alkuviikosta ja tänään vastaava kävi hieman neuvomassa rakennuslupahakulomakkeiden kanssa. On siinä kyllä jos jonkinmoista lippua ja lappua. Tuntuu kyllä siltä, että tässä se suurin homma on. Eikö joku voisi täytellä sen meidän puolesta? Anyone? Naapurilausuntoja ollaan lähetetty postissa muutamat, ja tänään kiertelimme muutamalla naapurilla viemässä lomakkeen ja samalla myös kyselimme maalämpöhakemusta varten tietoja rengaskaivoista ynnä muista sellaisista. Mukavan oloisia naapureita meille on ainakin tulossa. :) Lisäksi pääsimme selville naapureiden sukulaissuhteista ja ystävistä. ;) Olemme siis jo melkein sisäpiirissä. 

Käväisimme eilen Nekalan Rauta-Otrassa myös tutkimassa värimalleja talon ulkopintaan. Tämäkin siis tarvitaan jo lupahakemukseen, mutta sitä kuulemma pystyy myöhemmin muuttamaan. Ihastuimme muutamaan Tikkurilan Vinha-värikartan väriin.  Vuoksi taisi olla mieleisin, Tuulikki ja Untamo hyvinä perässä. Nämä värikartan värit ovat kyllä ihan erilaiset kuin luonnossa, Vuoksi oli jännä, ehkä hieman vihreäänkin menevä, helmiäisen hohtoinen ja puun pinta näytti mukavan eläväiseltä.  Oltiin suunniteltu, että laitetaan hakemukseen useampi väri, mutta pitää kuulemma olla siis vain yksi vaihtoehto. Kiva.  Noo, pitää joskus aurinkoisemmalla säällä käydä uudestaan selailemassa värikkäitä puupaloja, että näkee sitten hieman  luonnonvalossakin värit.




Päivän moka, lähetä postissa yhdelle naapurilausunnon mukana kaksi postimerkillä varustettua palautuskuorta ja unohda toiselta palautuskuori kokonaan. ;P

Viikonloppu tule jo!

Vinkki: Aloita hyvissä ajoin rakennuslupahakemusten täyttö ja liitteiden etsintä. Lempäälän kunnassa keskimääräisesti kuulemma menee 4-5, joten meillä voi tulla vielä kiire tämän kanssa. Viikolla 22 saapuu siis talopaketti, ja ennen sitä pitää maatyötkin tehdä.

Huomioi, että naapurit (kiinteistön omistajat, voivat asua toisella puolella Suomea/ reissata ulkomailla töissä/ olla riidoissa keskenään tms. joten naapurilausuntoihinkin on hyvä varata aikaa. :)

RH1-lomake täytetään erikseen sekä autotallista, että asuinrakennuksesta. Tätä kannattaa tsekkailla rauhassa ja tarkasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti