Pihlajan Pirtti -oma koti kullan kallis!

Perhe Pihlajan taloprojekti. Tule seuraamaan talonrakennusprojektin eri vaiheita, päätöksiä, vinkkejä, ja elämää projektin ympärillä! Talomallina on Design Talon Hailuoto 143.

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

... ja jottei aina olisi niin helppoa, niin välillä vähän epämiellyttäviäkin yllätyksiä...

Noniin, Herra M. on viettänyt melkeinpä koko viikonlopun oman "metsän" raivauksessa. Onneksi tähänkin saatiin hieman apua, joten kiitokset isovanhemmille ja  Herra M:n veljelle. Yllättävän paljon sitä risukkoa olikin pienellä pläntillä, ja jotenkin se risukko sattui juuri olemaan tulevan talon kohdalla.



Alueelle siis lyötiin kepit merkkaamaan tulevan talon ja autotallin paikkaa ja seuraavassa kuvassa näkyykin juuri nämä kepit. 


Nooh, tänään vastaava kävi tekemässä vaaituksen. Soitteli illalla ja sanoi, että eeei onnistu näillä korkoeroilla. Tietämme oltiin jouduttu laskemaan kahden "ongelma" tontin takin, näitä kutsumme rinteeksi ja montuksi. Tämä muutos tekee nyt hallaa sitten meidän tontillemme. Liittymä-aukoksi olimme suunnitelleet mutterinkulman aukkoa,ja  nyt ilmeisesti tien ja liittymän välinen liian jyrkkä nousu ei menisi läpi lupahakemuksessa. Tämä tarkoittaa sitä, että autotallia joudutaan ehkä siirtämään noin viisi metriä taaksepäin (sekään ei välttämättä riitä). Ja tämän lisäksi maata joudutaan poistamaan liittymän ja autotallin väliseltä kaistalta. Kaistan ja talon väliselle maaseinämälle joudutaan tekemään tiilistä/betonista tukiaita. Ja autotallista talon ulko-ovelle pitää tehdä luiska, jota pitkin pääsee mahdollisesti pyörätuolillakin. Hienoa, lisää kustannuksia tiedossa. 

Kunta halusi myös jonkinmoisen melusuojan takapihaa varten, tässä suunnitelmassamme autotalli olisi ollut meluesteenä. Nyt jos siirretään autotallia taaemmaksi, talon ja autotallin väliin tulee isompi aukko ja tämän myötä kunta voi taas puuttua siihen. Toisaalta kunta on laskenut tietä alkuperäisestä suunnitelmasta, joten tässä tapauksessa kompromissiin voidaan päästä.

Ei voi tietää! Huomenna ehkä tiedämme lisää, harmittaa. Mutta tälläisessa projektissa voi nyt tulla mitä vain eteen, se oli tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti