Pihlajan Pirtti -oma koti kullan kallis!

Perhe Pihlajan taloprojekti. Tule seuraamaan talonrakennusprojektin eri vaiheita, päätöksiä, vinkkejä, ja elämää projektin ympärillä! Talomallina on Design Talon Hailuoto 143.

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Hailuoto 143 - Meidän talo

Päädyimme siis Design-Talon malliin Hailuoto 143. Malliin oli tehty valmiiksi jo erilaisia pohjapiirrustuksia, ja sieltähän sitten löytyi myös päätysisäänkäyntiratkaisu. Pääsimme katsomaan Lempäälässä rakenteilla olevaa Hailuoto 143:sta, jossa sisäänkäynti on talon päädyssä. Huoneratkaisut, valoisuus ja huonekorkeudet vaikuttivat todella hyvältä. Pieniä muutoksia tekemällä tästä saisi meille napakympin



Tämä on siis alkuperäinen pohjakuva.



Ja tässä meidän haluamme muutokset. Toki tuo isoimman makuuhuoneen ovi taitaa pysyä alkuperäisessä paikassaan. Jos sen siirtäisi lähemmäksi kodinhoitohuoneen ovea, seinän kokonaisala pienenisi huomattavasti. Eli alkuperäisessä kuvassa seinäalaa tulee tv-tasolle enemmän. Isomman makuuhuoneen vierestä pääsee alkuperäisen kuvan mukaan terassille. Me haluamme kulun terassille keittiöstä, joten tämäkin vaihtaa paikkaa. 

Keittiöön haluamme lisää kaapistoja ja tasoa, joten jatkamme I-muotoisen keittiön L-muotoon. Lisäksi haluamme siirtää saarekkeen keskelle, joten kulkemaan pääsee molemmistä sivuista. Rouva M. haluaa myös ikkunan L:n pidemmälle sivulle, se tuo entistä enemmän ja samalla näkee mitä etupihalla tapahtuu. 

Seuraavat isoimmat muutokset kohdistuivat pesu- ja kodinhoitohuoneeseen. Pesuhuoneen oviaukko tuodaan samalle tasolle teknisentilan seinän kanssa. Tämä mahdollistaa pienen syvennyksen lisälavuaarille ja kaapille. WC-pöntön viereen tehdään myös seinämä erottamaan pesutilan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti