Pihlajan Pirtti -oma koti kullan kallis!

Perhe Pihlajan taloprojekti. Tule seuraamaan talonrakennusprojektin eri vaiheita, päätöksiä, vinkkejä, ja elämää projektin ympärillä! Talomallina on Design Talon Hailuoto 143.

torstai 15. toukokuuta 2014

Sisätäyttöä ja ulkoväripäivitystä.

Meidän "talossa" häärää catti, ja hommat ei tunnu loppuvan  ollenkaan. Soraa on taas tuotu iso kasa, eikä riitä vielä mihinkään. Myös putkia on tänään käyty hakemassa, ja yritetty asentaa omiin koloihinsa.


Tuo musta anakondan näköinen putki (alakuvassa) onkin aika tyyristä. Metri maksaa 30 euroa, ja tätä tarvittiin 40 metriä. Yllättävää kuinka nämä putkitarvikkeetkin tulevat maksamaan niin paljon. 



....

Rakennuslupaa varten jo mietimme talon ulkoväritystä, ja tästä olikin puhetta aikaisemmassa postauksessa. Lupaa varten lätkäisimme värin, joka taisi olla joku harmahtavan vaalea. En enää edes muista värin nimeä. Ajatuksena siis oli päättää lopullinen väri myöhemmin. Vaihdon pystyy tekemään helposti, tekee vain uuden väriselvityslomakkeen kuntaan.  

Tästä päästäänkin itse väriin sitten. Olemme jo pidemmän aikaa ihastelleet uudehkon omakotitalon ulkoväriä Ideaparkin lähettyvillä. Melkeinpä joka sunnuntai kauppareissun yhteydessä olemme käyneet tarkistamassa miltä väri nyt tuntuu. Ja kyllähän se vain on varmistunut päivä päivältä, että tuon värin mekin haluamme. 
Vappuna ajelimme taasen talon ohi, ja tuli sellainen olo, että nyt täytyy oikeasti kysäistä mikä väri on kyseessä. Hämmentävä kokemus varmaan omistajien puolelta, kun auto ajaa pihaan ja vieras partainen mies soittaa ovikelloa kysyäkseen talon väriä. ;) Omistajat olivat oikein ystävällisiä, kertoivat itse ajaneensa tuolloin ympäri Lempäälää värikartat kourassa. Tämä meidän tapamme olikin hieman helpompaa ja tehokkaampaa. Mutta nyt saamme tismalleen samanlaisen värityksen taloomme. 

Väri on Tikkurilan Ultra Classic 607X. Ja näyttää kirkkaammalta ja paremmalta luonnossa. :)






....

Mukavaa viikonloppua!


- Rouva M.


Vinkki:

- Huomioi budjetissa hyvin eri putkien hinnat, yllättävän kalliita.
- Jos jonkun talon ulkoväritys miellyttää, kannattaa kilauttaa ovikelloa ja kysyä. Voi jäädä muuten harmittamaan. ;)


2 kommenttia:

  1. Viialan rakennustarvike ainakin on edullinen ja sieltä saa isommille määrille aina neuvoteltua hinnat. Tsemppiä talonrakennusprojektiin!

    VastaaPoista
  2. Moi,
    kiitti vinkistä ja tsempeistä! :) Pitääkin ottaa muistiin!

    VastaaPoista