Pihlajan Pirtti -oma koti kullan kallis!

Perhe Pihlajan taloprojekti. Tule seuraamaan talonrakennusprojektin eri vaiheita, päätöksiä, vinkkejä, ja elämää projektin ympärillä! Talomallina on Design Talon Hailuoto 143.

perjantai 15. toukokuuta 2015

Päivä pulkassa, piha paketissa..

Mullat leviteltynä, ruohon kylvöä vaille valmis! Huh, olipa taas pikainen rykäisy. Mutta aivan ihana piha meille on tulossa,  varsinkin sitten kun nurmikko alkaa kasvamaan! Jo pelkkä multakerros näyttää niin paljon paremmalta kuin savi. Multien levittelyt ohella pääsin myös toteuttamaan etupihan niin kutsuttuja "Kiinan riisiviljelmiä". Eli tukimuurin yläpuolelle tehdään kivillä kaksiosainen kukkapenkki kerrostetusti.  Tänne jo istuttelinkin pari viikkoa sitten ostamani Lidlin ruusupuskat. Saa nähdä lähtevätkö kasvamaan, kun olivat pari viikkoa autotallissa ilman vettä. Viherpeukalo tosiaan... :D 

Tontille oli arviolaskettu multakuormia neljä kappaletta, mutta loppujen lopuksi näitä tuli vain kolme kappaletta. Muutamia kohtia tontilta löytyy, jonne ei saatu laitettua multaa lainkaan, esim. puupinot. Mutta multaa onneksi pystyy hakemaan vaikka peräkärryllä lisää, jos tarve vaatii. Ostimme paikallisesta liikkeestä myös nurmikonsiemenet. Valitsimme vahvemman "stadion"-nurmikonsiemenen, joka kestää kulutusta hieman enemmän. Yllätyksenä minulle tulikin, kuinka kalliita siemenet oikeasti onkaan. 10 kilon säkki maksoi satasen luokkaa.  Siemenet varmaankin heitellään maahan huomenissa.

Kaivuri kolisteli myös vähän naapurin metsissäkin. Käväisimme täyttämässä naapurilta vanhan pumppukaivon, joka on ollut avoimena ilman kantta.  Hieman piilossa ollut kaivo, olisi ollut todellinen vaaran paikka jos olisi jäänyt sellaisenaan sinne tönöttämään. Talon iäkkään asukkaan sukulaiset sattuivat olemaan eilen paikalla, ja heiltä käväisimme kysymässä onnistuuko kaivon täyttö, kun kuitenkin kaivinkone on pihamaalla.   

Myös Neiti M.n kanssa käväisimme tekemässä pienen lenkin bobcatilla, kyydissä ollessa tokaisi, että meillekin pitäisi ostaa tämänlainen. Olisihan se ihan hupaisa laite tehdä vaikka lumitöitä. ;)

- Rouva M.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti